ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La nova Lliga d'Occitània serà més exigent per al VPC

www.andorradifusio.ad

La nova Lliga d’Occitània que disputarà el VPC Andorra la temporada vinent és més exigent. Només pujarà a Honor el campió de cadascun dels 4 grups, més el campió regional de promoció d’honor i baixen els tres últims.

El VPC ja coneix el sistema de competició per a la temporada vinent. Promoció d’honor estarà formada per 4 poules de 10 equips i al final de la lliga es farà una classificació global. Els 16 primers lluitaran pel títol de Campió d’Occitània, mentre que els classificats de la 29a a la 40a posició, és a dir, els tres últims de cada un dels 4 grups, 12 en total, baixaran directament a Primera sèrie. A aquests, se’ls afegiran 3 equips més, que sortiran de l´anomenada fase de consolació. L’objectiu del comitè és deixar Promoció d’Honor amb 40 equips per a la temporada 2019-2020 i per això 5 clubs pujaran de Primera Sèrie.

Per ascendir a Honor l’exigència és máxima. En aquesta categoria, baixen excepcionalment enguany 15 equips i només hi pugen 5 de promoció. Els primers de cadascuna de les quatre poules al final de la fase regular, més el campió regional de Promoció d’Honor, que es decideix després de superar sis eliminatòries. Un camí llarg amb el premi final de l’ascens.

El VPC coneix des del juny els rivals a la poule A, amb vells coneguts com el Foix o el Mirepoix i quatre contrincants nous. El comitè encara no ha fet públic el calendari de partits. La lliga començarà el 16 de setembre, més aviat de l’habitual.

Informa: Sergi Cano

Comparteix:

3.215.77.193