ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Objectiu Dhaulagiri: Stefi Troguet i Domi Trastoy uneixen forces contra l'adversitat

www.andorradifusio.ad

Després de dos mesos a l'Himàlaia Estefania Troguet i Domi Trastoy uneixen forces contra l'adversitat. Enguany la temporada de vuitmils està sent molt adversa per les fortes nevades i l'arribada de la Covid fins i tot als camps base. Els aeroports estan tancats a causa de la pandèmia. Els dos alpinistes andorrans encara no llancen la tovallola i tenen previst coronar el Dhaulagiri el 10 o el 11 de maig.

Aquest divendres al vespre Stefi Troguet enviava a través de les xarxes un breu missatge on deia que es trobava al camp 1 del Dhaulagiri amb Domi Trastoy. Els dos alpinistes andorrans han unit forces per a un darrer intent de coronar aquest cim de 8.167 metres.

Tant l'Stefi com el Domi han deixat els seus companys d'expedició. Aquestes darreres setmanes els hi ha passat de tot. El principal problema han estat les abundants nevades. Això fa molt feixuc obrir traça i col·locar les cordes fixes necessàries per afrontar amb garanties l'atac al cim.

Troguet va haver de desenterrar les tendes sota més d'un metre de neu amb nombroses destrosses. Tot plegat ha fet molt difícil avançar en cap sentit. Per si això fos poc, el Nepal, com la veïna Índia, viu una onada terrible de Covid-19. El virus ha arribat fins i tot als concorreguts camps base de la serralada.

Els xerpes, imprescindibles per obrir traça i col·locar cordes fixes, han aprofitat la situació per demanar més diners. També hi ha picabaralles per aconseguir tests.

Tant Domi Trastoy com Stefi Trogut intenten abstreure's de tot aquest nerviosisme. Aquest divendres van arribar al camp 1 i pensen que poden tenir l'oportunitat de fer el cim el dia 10 o 11 de maig. Si volguessin tornar a casa tampoc podrien amb els aeroports tancats al país a causa de la pandèmia.

Informa: Cesc Sanjuan 

Comparteix: