Els organitzadors d'Els 2.900 no descarten organitzar una prova amb la mateixa filosofia en un altre país

www.andorradifusio.ad

La manca de rendibilitat econòmica ha estat el motiu principal perquè els organitzadors d'Els 2.900 hagin posat punt final a la cursa, però no l'únic. Els creadors de la cursa, que enllaçava els set cims més alts del país, es mostren crítics amb la gestió econòmica de la muntanya.

Carles Rossell ha estat un dels dos caps visibles d'Els 2.900, amb Matt Lefort. Aquesta setmana han anunciat el punt final a una aventura que va arrencar ara fa set anys. Diu adeu una prova que ha rebut elogis dels millors corredors de muntanya del món, però que no ha aconseguit prou suport per ser rendible. "Hi ha hagut més suport extern en l'àmbit internacional que no en l'intern", lamenta l'organitzador, Carles Rossell, qui creu que potser no s'ha comunicat correctament a Andorra, tot i que l'objectiu era vendre "la part salvatge d'Andorra a l'exterior".

Els 2.900 ha volgut ser més que una cursa. Els organitzadors defensaven una visió de la muntanya molt diferent a la que diuen que s'està promovent al país. Per exemple, Rossell adverteix que s'està perdent l'ofici de guarda de refugi, perquè ara s'atorga l'explotació a entitats. "Hem de preservar una mica més el nostre entorn natural", reclama.

La cursa diu adeu després de cinc edicions, però els creadors no descarten traslladar la idea a un altre escenari.

Rossell i Lefort també esperen posar en marxa en un futur l'Andorra GR 26, que enllaçaria els refugis del país i que continua pendent de rebre suport per tirar endavant.

Informa: Joan López
Imatges: Albert Refart / Cedides per Els 2.900

Comparteix:

L'afició celebra la tornada al Poliesportiu un any després Els vestidors i l'aparcament a la Borda Mateu estaran enllestits per a la pròxima temporada amb un cost de 900.000 euros