Els pals condemnen els Isards contra Croàcia

Jornada amarga per al rugbi. La selecció nacional ha perdut la categoria al Campionat d'Europa, després d'empatar a 18 contra Croàcia a l'Estadi Nacional. La sort ha girat l'esquena als Isards, que no han pogut aprofitar un xut a pals en temps afegit que els podia haver donat la victòria.

No és habitual en el rugbi que un xut s'estavelli contra el pal, però Ian Jammes ho ha patit en carn pròpia dues vegades aquesta tarda. A la segona, el jove centre dels Isards tenia la permanència a la Conferència 1 Sud europea a les seves botes. I tot i el silenci a la grada i la paràbola ben dirigida del seu xut, ha sortit creu.

Era el final més amarg possible a un bon partit de la selecció sense premi. Als Isards només els valia la victòria i han sortit amb una marxa més que el rival. Al minut 2 James avançava la tricolor 3 a 0 amb un cop de càstig.

Sebastien Causse aprofitava tot seguit una melé en zona de 22 de Croàcia per robar una pilota i anotar el primer assaig, al minut 10. La transformació de James feia pujar el 10 a 0.

Però Croàcia s'ha tret el domini de sobre i ha portat l'oval a terreny andorrà. En els cinc darrers minuts del primer temps la insistència dels visitants ha trobat el premi de l'assaig. I ja en temps afegit, un cop de càstig significava l'empat a 10.

La segona part ha començat de la millor manera possible. Roger Fité culminava una bona acció dels tres quarts per tornar a avançar els Isards, 15 a 10. El xut de transformació de James s'estavellava contra el pal per primer cop aquesta tarda. Croàcia, més sencera físicament, ha trencat la defensa tricolor al minut 23 per tornar a empatar, però tampoc ha pogut aprofitar el xut de transformació.

James ha fet el 18 a 15 al minut 28 i, després de 12 minuts agònics, Croàcia empatava a 18 amb un altre cop de càstig en el darrer minut. L'esperança tornava en el temps afegit, però no hi ha hagut miracle. Andorra acaba la fase amb 4 punts, els mateixos que Bòsnia i Hercegovina, però pitjor diferència de punts. Els Isards jugaran la propera temporada a la Conferència Sud 2 europea.

Andorra acaba la fase amb 4 punts, els mateixos que Bòsnia i Hercegovina, però pitjor diferència de punts. Els Isards jugaran la propera temporada a la Conferència Sud 2 europea. Entre els protagonistes, barreja de decepció pel descens i orgull per la bona imatge mostrada.

Imatge: Kevin Ribeiro