ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'Andorra Hoquei Club femení fa una crida per captar jugadores: "No és un esport de nois"

www.andorradifusio.ad

L'Andorra Hoquei Club ha posat en marxa aquesta temporada un equip femení. Està format per un grup amb edats i nivells molt diferents. Per mantenir viu el projecte necessiten més jugadores.

La jugadora més jove té només 14 anys i la més veterana supera els 40. Algunes havien jugat des de petites en equips mixtos i d'altres han agafat els patins i l'estic fa poc temps.

Una de les jugadores és la Txell Dilmé. Explica que "amb els nois hem après molt tècnicament" i destaca que amb l'equip femení "és un altre món". "Ens ho passem molt bé i gaudim molt dels partits". Un argument que comparteix la seva companya d'equip, la Laura Saumell. Diu que "quan jugues en un equip amb nois tens pressió tota l'estona". "Jugues contra algú que té més cos que tu i és diferent. Has de treballar molt més".

La Jana Sánchez confessa que "al principi em sentia molt desplaçada perquè els companys d'entrenament tenen molt nivell i havia de començar de zero a patinar, a agafar l'stick...Però amb les ganes que hi vaig posar i l'interès, he aconseguit un bon nivell".

El femení de l'Andorra Hoquei Club ha començat a rodar aquesta temporada a la segona catalana. Ara són només cinc jugadores i dues porteres. Perquè el projecte tiri endavant els faria falta ampliar el grup.

El coordinador de la base, Juan Sebastián, assegura que l'objectiu "és fomentar que hi hagi més jugadores". Saumell explica com "sempre animem a les escoles perquè vinguin més noies però ens diuen que és un joc de nois. I no ho és". Sánchez desitja que entrin moltes més jugadores per a la continuïtat de l'hoquei femení.

Dilmé posa en relleu que l'hoquei és un esport molt complet: "No només pots aprender una cosa sinó moltes. Equilibri, força... Tot és un conjunt".

Entusiastes del seu esport, les jugadores del femení de l'Andorra Hoquei Club han fet el pas més difícil i no es volen aturar.

Informa: Joan López
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: