ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les pistes Avet i Àliga reben el vistiplau de la FIS per a les finals de la Copa d'Europa del 2022

www.andorradifusio.ad

La Federació Internacional d'Esquí (FIS), representada pels tres màxims responsables del circuit de Copa d'Europa, han estat dos dies a Andorra inspeccionant la seu de les finals del Campionat Continental del 2022. L'última competició internacional d'esquí alpí van ser les finals de la Copa del Món del 2019. El llistó mai havia estat tan alt però l'objectiu és seguir millorant. Una de les novetats podria ser la retransmissió de les proves per streaming. Les finals de la Copa d'Europa tindran lloc a les pistes Àliga i Avet el març que ve. 

Una de les imatges curioses d'aquesta inspecció tècnica ha estat veure el coordinador de la Copa d'Europa femenina, Jordi Pujol, amb els papers canviats. Un intercanvi que ha de permetre millorar, encara més, les sinergies entre la FIS i el comitè organitzador.

Pujol ha destacat que "és curiós després de tants anys estar aquí. La gent que ha agafat el meu lloc i els que ja estaven ho porten de manera molt professional. Va anar molt bé el 2018 i el 2019, però hi ha coses a aprendre que millorarem de cara al 2022 i el 2023". 

El director general Grandvalira-Ensisa i del comitè organitzador, David Hidalgo, considera que conèixer millor les característiques de les pistes i l'organització ajuda. 

Per la seva banda, el coordinador de la Copa d'Europa masculina, Wim Rossel, ha deixat palesa la gran motivació que té per emprendre el projecte. 

Pel que fa a la Copa d'Europa, a diferència de les finals del 2018, el 2022 estarà disponible la plataforma. Pel que fa a la neu s'han de preveure tots els escenaris. Una de les millores podria ser la retransmissió de les proves en streaming.

Les finals de la Copa d'Europa tindran lloc a les pistes Avet i Àliga entre el 14 i el 22 de març. Aquesta cita servirà de test per a les finals de la Copa del Món del 2023 i també pot contribuir a la tria del Mundial del 2027 prevista pel maig del 2022.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Arnau Gaya

Comparteix: