ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Plataforma a punt a 30 dies de les finals de la Copa del Món

www.andorradifusio.ad

A només trenta dies per a l'inici de les finals de la Copa del Món. Aquest divendres al matí s'ha fet del Centre de Congressos d'Andorra la Vella la presentació oficial de l'esdeveniment. Les obres de la plataforma necessàries per a la Copa del Món estan enllestides, ha anunciat Grandvalira. I els dos traçats segueixen els terminis previstos. En aquest trenta dies s'acabarà de donar forma a un escenari que centrarà l'atenció mediàtica del 11 al 17 de març.

La presentació oficial de les finals de la Copa del Mon d'esquí alpí ha estat un acte de país, de país de neu. No en va serà l'esdeveniment esportiu de més magnitud fet mai a Andorra.

Des del 2006 a la primera candidatura de la Copa del Món fins a l'octubre del 2015 quan es van atorgar les finals, s'ha picat molta pedra.

El president del comitè organitzador i cònsol de Canillo, Josep Mandicó, diu que ha estat possible "per aquest pèl d'inconsciència per llançar-nos a la piscina". "ja teníem antecedents que ens demostraven que èrem capaços de fer-ho", afegeix destacant que "estarem a totes les televisions i per Andorra és un benefici excepcional". "Som molt petits però som capaços d'organitzar coses molt grans". La ministra Olga Gelabert posa en relleu que "Andorra pot gaudir, atendre i rebre grans esdeveniments tant a l'estiu com a l'hivern a nivell mundial".

S'ha habilitat un vial per encabir sota la plataforma els campions de l'organització que han d'arribar el dia 18. Els operaris no deixen de treballar en els traçats. Especialment al de la pista de l'Avet que haurà de tenir unes condicions de duresa molt concrets. El director general del comitè organitzador, Conrad Blanch, destaca com "la producció de neu s'ha fet de la manera necessària perquè es pugui endurir suficient, ja que ha de ser el doble de dura que una pista comercial". "S'ha fet una base molt bona i s'ha de ser optimista respecte l'estat de les pistes".

A la pista de l'Àliga les condicions de duresa són més convencionals. Només queda polir la part alta.

A partir del dia 18 es començaran a aixecar les grades, pantalles i proteccions d'arribada. El dia 28 serà clau amb la inspecció de neu als traçats per part de la FIS.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

34.238.190.122