ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La prova individual de la Font Blanca no farà part de la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya

www.andorradifusio.ad

La prova individual de la Font Blanca, que forma part del calendari de la Copa del Món, no comptarà per a la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya. La Federació Internacional veu incompatible la disputa de les dues competicions al mateix recorregut i dia. D'aquesta manera, la vertical serà l'única cursa que formi part de la competició andorrana.

Segons han destacat des de l'organització, el reglament de l'ISMF s'ha tornat més estricte i no poden coincidir corredors dels dos vessants de competició. Després d'algunes discussions amb el comitè organitzador de la Font Blanca des de la federació han pres la decisió d'eliminar la cursa individual. L'altra opció per fer valdre la individual a la Copa d'Andorra era afegir un dia de competició, tot i que s'ha descartat ràpidament per motius logístics.

D'altra banda, l'Skimo Race clourà la dissetena edició de la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya. La competició es durà a terme un dia després de la prova de la Serrera per afavorir la participació, tal com va succeir l'any passat.

L'organització espera superar la participació de l'any passat que va situar-se en una trentena de parelles. I és que, a diferència de la resta de curses, l'ECOA ha plantejat novament un circuit més tècnic amb una prova de dues o tres hores. Un format diferent de les altres travesses per equips que s'estenen una mitjana de cinc o sis hores. El recorregut transcorrerà per l'alta muntanya amb unes ubicacions que no solen ser conegudes amb llocs com l'Angonella, el Pic de les Fonts, el Pic de l'Hortell o el Port d'Arinsal.

Com és habitual, malgrat haver-hi vuit proves puntuables per als sèniors només comptabilitzaran els sis millors temps. Aquest format permet descartar alguna de les curses als corredors. L'any passat la prova amb més participació va ser l'Skimo 6 amb més de 400 participants.

Informa: Joel Romero
Imatges: Arxiu

Comparteix:

23.21.4.239