ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Ramon Aranda serà a la quinzena Titan Desert després de ser operat amb èxit de dos tumors

www.andorradifusio.ad

Després de superar molts entrebancs, el 2 de novembre es donarà el tret de sortida a la Titan Desert. Serà la quinzena participació per a Ramon Aranda. Al ciclista andorrà, li van extirpar dos tumors el juny, però, malgrat tot, no s'ha perdut cap edició.

La Titan Desert 2020 finalment es disputarà a Almeria al novembre. La Covid-19 ha estat un autèntic maldecap per a l'organització. La prova estava prevista a l'abril al Marroc.

En el cas de Ramon Aranda, la pandèmia ha estat providencial, ja que li permetrà participar-hi per quinzena vegada, el total de les edicions. Durant el confinament li van detectar dos tumors. Enguany intentarà tornar a ser finisher com en les catorze edicions anteriors. Explica tota una odissea mèdica viscuda fins arribar a aquí: "m'havien de fer la biopsia però no podien perquè els metges anestesistes estaven amb el tema de la Covid, al final me la van poder fer sense anestèsia ni res, em van operar al mes de juny, els metges em van dir que tot havia anat bé, però que hauria de recuperar almenys tres mesos". Finalment, assegura que ha pogut habituar-se novament a la bicicleta, especialment al seient, una zona delicada perquè li van operar a la zona de la pròstata i "la cicatriu és molt dèbil".

Els ciclistes passaran un test abans de l'inici i durant la competició estaran en una bombolla. El desert d'Almeria és una incògnita per a la majoria dels gairebé 400 ciclistes que seran a la línia de sortida. "No deixa de ser un altre desert nou, que evidentment també tinc ganes de conèixer perquè diuen que és molt maco, és l'únic desert d'Europa", explica Aranda, mentre es mentalitza per al desnivell de 2.000 metres cada 100 quilòmetres que l'espera,  molt per a una Titan Desert.

Enguany, el recorregut es redueix de sis a cinc etapes. En total, els ciclistes cobriran 428 quilòmetres amb 8.429 metres de desnivell positiu. La Titan Desert 2020 començarà el 2 de novembre.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

3.238.147.211