Recital dels Isards davant de Bòsnia i Hercegovina (45-10)

La selecció de rugbi ha sumat la primera victòria a l'Europeu després de completar un gran partit contra Bòsnia i Hercegovina. Els Isards s'han imposat per 45 a 10 a l'Estadi Nacional i, a més a més, han sumat el punt bonus. Amb aquest resultat, encara depenen d'ells mateixos per acabar primers de grup.

Els Isards han sortit amb fam de victòria i al minut sis s'han posat per davant. El debutant Pep Arasanz guanyava metres amb el peu, Adrià Calvó seguia la jugada i, després d'un bon placatge, el mateix Calvó feia el primer assaig. Bòsnia i Hercegovina ha retallat diferències amb un xut a pals, però Andorra ha tornat a obrir diferències després d'una touche guanyada per Nil Tomé, que Sébastien Causse ha deixat en safata a Julien Langeard. El xut de transformació de l'obertura posava el 12 a 3.

Abans del descans, Andorra feia la tercera marca a la sortida d'una melé. Causse movia l'oval cap a la dreta i Arasanz la deixava perquè Calvó posés la directa fins a la línia d'assaig. La transformació de Langeard feia pujar el 19 a 3 amb què finalitzava la primera part.

A la segona part han caigut quatre assajos més. Louis Bourrelly s'escapava de tots els defensors amb un seguit de fintes per fer el quart dels Isards. Jamrulidze ha estat imparable a la sortida d'una touche i ha tornat a portar l'oval a la zona de marca. El xut d'Arasanz feia pujar el 31 a 3. L'únic assaig de Bòsnia ha arribat després d'una melé a cinc metres. Però Andorra encara en volia més. Marc Torrent feia el sisè després d'insistir més que ningú. Arasanz tampoc fallava la transformació. La cirereta la posava Causse, en una cursa de 60 metres que acabava en el setè assaig. El xut d'Arasanz feia pujar el definitiu 45 a 10.

L'Europeu s'atura fins al mes de maig. Andorra visitarà Sèrbia i tancarà la fase a l'Estadi davant de Bulgària. La victòria i el punt bonus contra els bosnians fan que els Isards depenguin d'ells mateixos per acabar primers i aconseguir l'ascens.

Imatges: Kevin Ribeiro