ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El reconegut arquer Alberto Blázquez acompanya Núria Sinfreu en el seu avenç cap a les competicions internacionals

www.andorradifusio.ad

L'arquer Alberto Blázquez, segon del món en aquesta disciplina, ha fet una estada aquesta setmana al país per impartir una formació a Núria Sinfreu. Un dels objectius ha estat perfeccionar la tècnica. Es vol potenciar la formació per donar més oportunitats als practicants. 

"El tir amb arc és un esport de repetició i de precisió. És com fer un examen tipus test en el qual en el moment en què jo marco la casella, ja sé si he encertat o no. Això genera molt estrès i per aquest motiu volem eliminar aquest component d'estrès en la forma de tir de la Núria perquè ella venia travessant una petita crisi d'ansietat en aquest sentit." 
Alberto Blázquez, arquer professional

Aquesta simptomatologia té un nom, "pànic al groc", i és força comuna entre els arquers. La Núria porta temps treballant-ho i a partir d'ara disposa dels consells d'un dels millors professionals del món.

La jove promesa va apuntar-se al Club de Tir amb Arc d'Encamp amb tan sols set anys i tot i haver après molts fins ara, falten entrenadors especialitzats al país que li permetin fer més passes endavant. 

Aquesta setmana, però, ha tingut una gran oportunitat.  Alberto Blázquez va aconseguir la segona posició a la final de la Copa del Món de sala a Las Vegas 2022.

"Jo veia els meus ídols americans o d'altres llocs del món i l'Alberto és un espanyol que hi ha pogut arribar. Per mi és tot un referent i encara no m'acabo de creure que el tingui tan a prop. Aquests dies he après moltíssim, tant psicològicament com tècnicament, i m'ha donat recursos per poder anar treballant aquesta temporada."
Núria Sinfreu, arquera

I és que el seu gran repte és arribar a les competicions europees i mundials, com ara que la s'organitza el setembre a Nimes, França.  Fa servir la tècnica de l'arc de politges, que en el futur vol arribar a ser olímpica com l'arc recorbat.

Des del club encampadà constaten que enguany aquest esport minoritari ha tingut un boom de nous adeptes i volen fomentar molt més la formació per assentar una bona base per a les futures generacions. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala

Comparteix: