Remuntada 'in extremis' del FC Andorra contra el València Mestalla (4-3)

El Futbol Club Andorra ha sumat tres punts agònics, en un partit de dues cares davant del València a Prada de Moles. Els tricolors han remuntat un partit que perdien per 0 a 2 al descans amb una aportació molt destacada de dos jugadors que han entrat al camp a la represa, Iker i Moha.

L'Andorra ha sortit poc intens a la primera part, massa horitzontal en atac i molt tou en defensa. El filial del València s'avançava en una contra a la mitja hora de joc i un minut abans del descans arribava el 0 a 2, en una acció personal de Moreno després de pispar la pilota a Javi Martos.

Gabri ha donat entrada a Iker i Moha a la represa per obrir les bandes. El canvi ha estat radical i en 16 minuts els tricolors han capgirat el marcador. Al 59 Moha marxava de dos rivals i la seva centrada arribava a peus de Forgas perquè el golejador de l'Andorra fes pujar l'1 a 2. Només havien transcorregut 5 minuts quan Moha tornava a desbordar, ara per la banda esquerra, i el jove Iker aprofitava el refús del porter per empatar de cap. El 3 a 2 ha arribat en una altra acció iniciada per Moha, amb una passada al primer toc que Forgas ha conduït fins a l'àrea petita, on Martí Riverola ha aprofitat el rebuig del porter per posar per davant l'Andorra. En la mateixa acció es lesionava Forgas, que ha hagut de deixar el terreny de joc amb molèsties a l'ísquio i serà baixa per jugar la Copa.

Semblava que el marcador no es tornaria a moure, però el València ha aprofitat un altre regal en un córner per fer l'empat a 3. En el temps afegit, novament Moha provava el xut i el rebuig de la defensa arribava a peus d'Iker, que xutava de primera i desfermava la bogeria amb el 4 a 3 definitiu.

"Estic molt content perquè l'equip s'ha adonat que davant la dificultat pot reaccionar i individualment molt satisfet pel rendiment de Moha després de la lesió i sobretot Iker (Goujon), un nano molt jove, amb moltes possibilitats", deia Gabri després del partit. Goujon ha celebrat la confiança dipositada: "estic molt content, no m'ho crec encara, la veritat".

La festa de la Copa no podia tenir millor pròleg. Dimarts vinent Prada de Moles es vestirà de gala per rebre tot un primera com el Leganés. Al davant es trobarà un Futbol Club Andorra amb la moral molt reforçada.

Imatges: Karen Figueiredo