ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Reportatge: Gerard Mora, l'exponent més jove del ciclisme de carretera

www.andorradifusio.ad

Nascut a Sant Julià de Lòria fa 15 anys, Gerard Mora va començar a pedalar de ben petit al costat del seu pare. Va canviar la BTT per la carretera i a hores d'ara és l'únic exponent d'aquesta modalitat a la Federació en la categoria cadet.

Va començar fa quatre anys. "És més de cap i m'apassiona. Me la van inculcar el meu pare i el meu tiet", explica. El director tècnic de la Federació Andorrana de Ciclisme, Ivan Vila, remarca que Mora és el corredor més jove que té l'entitat i "gràcies a ell i a dos corredors més de BTT es va modificar el programa ARCA per poder ampliar a categoria cadet, ja que abans es començava amb júnior".

Disputa la Copa Catalana amb la Unió Ciclista Vilanova i, en la seva primera temporada com a cadet, la progressió ha estat molt prometedora. Mora es defineix com a "escalador", però assegura que en les últimes curses ha descobert que l'esprint li va bé.

El director tècnic posa en relleu la seva evolució fins a fer podi després de ser "un assidu al top-10". El jove ciclista recorda que va començar "fotut". "Alguns entrenaments fins i tot me'ls saltava", reconeix.

El canvi de categoria ha anat acompanyat d'una dedicació més exigent, però en Gerard se n'ha sortit prou bé. "D'infantil a cadet he vist un canvi bestial. Vaig passar d'entrenar entre dues i tres hores a la setmana a gairebé cada dia", indica. Ivan Vila explica que des de fa un parell de mesos l'han integrat al grup A, és a dir, "tot el que té a veure amb preparació física, suport mèdic, proves d'esforç i biomecàniques va a càrrec de la federació".

En aquest escenari, Mora intenta compaginar l'entrenament amb els estudis. "És complicat, però és el meu esport i sé el sacrifici que hi ha".

La propera temporada serà la seva segona com a cadet i l'objectiu passarà per continuar fent quilòmetres i progressant amb la bici. Vol fer un bon paper als Campionats de Catalunya, intentar guanyar la Copa Catalana i veure si pot anar als Campionats d'Espanya. Vila apunta que necessita "maduresa en competició pura i dura, aprendre a anar en pilot, a llegir la cursa i saber quan és l'escapada bona. I en aquests dos anys de cadet ens volem centrar al màxim en aquests aspectes"

Enamorat del seu esport, en Gerard no es perd cap gran prova per televisió i somia a arribar tan lluny com el seu ídol, Valverde, a qui vol "intentar superar". Poder tenir un corredor en un equip professional és l'objectiu de la federació.

Informa: Joan López / Imatges: Sergi Linares 

 

Comparteix: