ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Reportatge: Núria Sinfreu i Lluís Vivé demostren que el tir amb arc no té edat

www.andorradifusio.ad

La Federació de Tir amb Arc vol potenciar la participació en competicions internacionals i recentment ha arrencat un projecte de tecnificació. Els primers integrants són una parella molt ben avinguda tot i la diferència d´edat, Lluís Vivé i Núria Sinfreu.

Núria Sinfreu té només 11 anys i competeix en categoria alevina, però des que es va crear la Federació de Tir amb Arc ha disputat tots els campionats i enguany ha estat campiona de la lliga de tir de sala. Lluís Vivé en té 66, competeix a la categoria de veterans i ha estat campió de la lliga espanyola de tir de camp.

Formen el primer grup de tecnificació de la Federació i cada divendres entrenen plegats a Ordino. "Fa quatre anys que tiro i m'agrada molt. He sortit dues vegades a competir a Montjuïc i va anar molt bé", explica la Núria afegint que pel tir amb arc és imprescindible "concentrar-te molt, pensar només en la diana i deixar la resta de la ment en blanc". Vivé coincideix: "Ha d'estar amb forces, tenir pràctica, tenir en compte la respiració, que influeix molt, i desconnectar de tothom".

La Núria i el Lluís disputaran la competició més important el gener vinent a Nimes, escenari dels campionats d´Europa i del món. Vivé diu d'ella que "és la que pot tirar endavant, és el futur, i volem encarrilar-la per portar-la al Campionat d'Europa i del Món". Per la Núria, el Lluís és un gran mestre: "té molta experiència i em pot ensenyar molt bé".

La Federació de Tir amb Arc compta en l´actualitat amb una cinquantena de federats. L´objectiu ara és ampliar el grup de tecnificació amb nous integrants que vulguin competir fora del país.

Informa: Joan López
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix: