ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Revolució a l'organigrama tècnic de la FAE

www.andorradifusio.ad

Canvis importants a la Federació d'Esquí. Carles Visa fa un pas al costat després de 12 anys i desapareix la direcció tècnica. Max Tissot i Joan Erola seran els nous directors esportius de l'esquí alpí i de fons, respectivament.

Després de dotze anys al capdavant de l'organigrama tècnic, Carles Visa passa a assumir la gerència de la FAE i serà el responsable de les seccions de surf de neu i l'estil lliure. La direcció tècnica es substitueix per una doble direcció esportiva. Max Tissot serà el nou màxim responsable de l'esquí alpí i Joan Erola amplia funcions al capdavant del fons. "Ha arribat el meu moment de donar pas a una nova manera de fer, de pensar i de noves idees que ens acabin d'aportar el que ens falta per acabar d'estar en el top-30 mundial, aquest objectiu que tant i tant a prop estem i tant i tant estem perseguint", considera Visa.

A la secció d'alpí deixen la FAE Carlo Bagnod, fins ara màxim responsable masculí, i l'entrenador de Joan Verdú, Cyprien Richard. En el femení, Roger Vidosa, que fins ara entrenava Mireia Gutiérrez, treballarà com a responsable físic d'un nou grup de base i Yago Antes serà el nou preparador de Gutiérrez. L'objectiu és potenciar el treball en conjunt entre els diferents equips, optimitzar recursos i millorar la preparació dels joves perquè arribin amb les màximes garanties al circuit FIS. "Estem amb un projecte sòlid i potent per modificar aquest treball de base, perquè quan els joves entrin a la FIS tinguin una base tècnica, física i mental que els permeti entrar més forts al circuit FIS", assegura el director esportiu d'esquí alpí, Marc Tissot.

A l'esquí de fons no hi haurà canvis a l'organigrama tècnic, però Erola podrà treballar més amb la base per assegurar el relleu d'Irineu Esteve i Carola Vila. L'altre objectiu és força ambiciós, organitzar una competició internacional. "Sabem que estem molt lluny de fer el que fa l'alpí ara, però potser una cursa FIS i, en un futur a mig termini, fins i tot una Copa d'Europa", proposa Erola.

Les valoracions de la FAE sobre la marxa de Sissi Hinterreitner i Zoe Ramírez es faran en una futura compareixença per fer balanç de la temporada i presentar el nou projecte per a la base.

Informa i imatges: Joan López / Arxiu

Comparteix:

54.160.19.155