ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Roger Vidosa, nou director esportiu de la FAE: "Hem de tenir més presència als clubs"

www.andorradifusio.ad

Roger Vidosa, referent de l'esquí alpí masculí en la primera dècada del segle XXI, és des del passat mes de juny el nou director esportiu de la Federació Andorra d'Esquí (FAE). Els dos darrers anys venia de treballar amb la base a l'Esquí Estudi de Batxillerat Esportiu (EEBE) ara, en el nou càrrec, espera poder fer de pont entre les dues estructures.

El passat 3 de juny Max Tissot anunciava la seva desvinculació de la FAE per dirigir l'equip júnior francès. La FAE ho va tenir clar, el càrrec de director esportiu era per a Roger Vidosa. D'ençà que es va retirar el 2013 ha conegut en clau andorrana els dos extrems. A l'elit, fent d'entrenador de Mireia Gutiérrez, i amb els joves a càrrec de l'EEBE les dues darreres temporades.

Vidosa ha destacat que té moltes ganes de "canviar l'esquí nacional, sobretot a nivell de la base, perquè crec que hem de tenir més presència a nivell dels clubs".

Ara acaba d'arribar i espera veure canvis però a llarga vista. En aquest sentit, Vidosa ha reconegut que serà sobretot "un any d'anàlisis de com està l'esquí nacional en aquests moments i dibuixar així un projecte a anys vista per poder tenir més corredors al nivell d'elit". 

La FAE ha dipositat molts esforços a l'EEBE. Aquesta ha de ser la plataforma capaç d'aportar un nou escenari de cara al futur.

Segons el nou director esportiu de la FAE, "com més gran fem la piràmide des de la base, per selecció natural t'arriben més joves a l'equip nacional i, de rebot, més gent capaç d'agafar punts en les Copes del món". 

Els primers entrenaments de la FAE aquesta pretemporada s'han realitzat als Alps francesos. Aquests dies els equips continuen perfilant la preparació física a Andorra en una campanya especial amb els Jocs Olímpics i les finals de la Copa d'Europa a Andorra en el punt de mira.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Ricard Tenza 

Comparteix: