ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Rossell i Lefort proposen la ruta Andorra GR26 i la volen convertir en una nova ultra

www.andorradifusio.ad

Carles Rossell i Matt Lefort són els impulsors de l'Andorra GR26, una ruta que enllaça els 26 refugis del país. Després de completar fa pocs dies una part del recorregut, de 170 quilòmetres i prop de 15.000 metres de desnivell, veuen possible organitzar un esdeveniment amb tres curses, que podria cobrir el buit deixat per l'Andorra Ultra Trail Vallnord.

Feia molts anys que Carles Rossell tenia el somni d'enllaçar els 26 refugis de muntanya del país amb una nova ruta. El cap de setmana passat es va enfrontar al repte, acompanyat del seu inseparable Matt Lefort. Els 170 quilòmetres de recorregut i prop de 15.000 metres de desnivell positiu acumulat es van fer massa feixucs i el cos va dir prou abans de temps, però la ruta ha deixat de ser només una idea i s'ha convertit en un projecte.

Rossell creu que la situació actual és una oportunitat per presentar la ruta GR26. Lefort reconeix que no inventen res, però que aquesta nova connexió de punts pot descobrir racons menys coneguts.

Andorra Turisme i el comú d'Ordino busquen una alternativa per omplir el buit deixat per l'Andorra Ultra Trail Vallnord i els creadors de Els 2.900 reconeixen que l'Andorra GR26 es podria convertir en un nou esdeveniment l'estiu vinent, si obtenen el suport necessari. La proposta seria organitzar tres curses de diferents distàncies, sense marcatge i amb un límit de 1.500 participants, tot buscant un perfil de corredor coneixedor de la muntanya.

Ara els toca recuperar forces per completar íntegrament el repte, tal com van fer amb Els 2.900 abans de convertir-la en una cursa de referència. Calculen que l'Andorra GR26 exigirà entre 45 i 55 hores per acabar-la.

Informa: Joan López
Imatges: Pere Besolí
Imatges cedides: Carles Rossell i Matt Lefort

Comparteix:

3.239.51.78