ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La selecció absoluta de rugbi de set torna a competir amb ganes d'ascens

www.andorradifusio.ad

Andorra torna a competir en rugbi de set masculí després de sis anys. Ho farà a Estònia aquest cap de setmana, en la Conferència 2 de l´Europeu amb l´objectiu d´estar entre els capdavanters i assolir l´ascens.

La federació ha posat en marxa un nou projecte de sevens, possible per l'ajuda econòmica del Comitè Olímpic. I la cita del cap de setmana a Tallin indicarà quin nivell té.

El format de competició ha patit canvis a darrera hora. Serà una lligueta de set equips amb el premi de l'ascens per als dos primers. El seleccionador, Jonathan Garcia, vol que l'equip s'exigeixi "al màxim i anar a buscar el primer lloc".

Jonathan Garcia i David Kirikàixvili fa dos mesos que treballen amb una vintena de jugadors. D'aquest grup n'ha sortit una llista de dotze, que barreja experiència i joventut, amb tres sub-18 que "han tingut una gran experiència en rugbi de set en júniors i han d'agafar un paper rellevant". "Espero el millor d'ells", diu Garcia.

Una de les claus del torneig serà dosificar bé els esforços. Dissabte la selecció només juga dos partits i diumenge, quatre. El seleccionador diu que "tothom podrà tenir minuts i així fer descansar l'equip més titular i arribar als últims partits amb les millors garanties si el resultat ho permet".

L'expedició surt la matinada de divendres cap a Estònia. L'estrena serà dissabte al matí contra Bielorússia. Després esperen Estònia, Islàndia, Liechtenstein, Suïssa i un conjunt convidat, el Sant Petersburg.

Informa: David Domingo
Imatge: Sergi Linares/Fernando Montero

Comparteix: