ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La selecció femenina de bàsquet aprofita les festes per preparar l'europeu del juny

www.andorradifusio.ad

Sota la batuta de Jaume Tomàs, la Federació va decidir recuperar la selecció absoluta de bàsquet en categoria femenina. El 2020 no va ser possible, però aquest juny confien poder jugar l'Europeu dels Petits Estats a Xipre. És un equip molt jove que mira cap als Jocs dels Petits Estats que tindran lloc a Andorra el 2025.

Malgrat no tenir cap equip sènior al país, l'any passat la Federació va decidir recuperar la selecció absoluta de bàsquet.

El 2020 la pandèmia els va impedir de debutar en l'Europeu dels Petits Estats. Però no han perdut ni un gram d'il·lusió i enguany ho tornaran a intentar.

El seleccionador nacional, Jaume Tomàs, creu que "es mereixen un esforç per tornar a la roda de competició", tot afegint que "és un grup molt jove que ens ha de durar molts anys".

Per la seva part les jugadores Anna Mañà i Laura Laurent apunten que lluitaran per aconseguir aquest repte amb il·lusió. "Que no s'hagi pogut fer l'any passat ens dona encara més ganes per a aquest".

Patri Meira és l'única representant de la bella guàrdia. La mitjana de l'equip ronda els 21 anys, totes viuen i juguen fora d'Andorra. Aprofiten les festes per entrenar juntes. Ho van fer al Nadal, Carnaval i ara per Setmana Santa. De fet, Tomàs ha remarcat que han acudit el 100% de les convocades.

Superar dificultats com la manca d'alçada. El primer repte serà l'Europeu dels Petits Estats. A Xipre es trobaran equips de la talla de Noruega, Luxemburg, Malta, Irlanda o l'equip amfitrió. Equips de "talla" davant els quals "hem de donar el màxim", comenta Mañà.

Aquest és un projecte a mitjà i llarg termini, segons assenyala Tomàs, amb la idea que l'equip "continuï progressant i es vagi habituant a la competició internacional".

L'Europeu dels Petits Estats es disputarà al juny a Xipre. El proper 28 d'abril es farà a Suïssa el sorteig dels dos grups.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Nil Forcada

Comparteix:

34.239.150.57