ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La selecció femenina de bàsquet reapareixerà en l'Europeu de l'any vinent

www.andorradifusio.ad

Andorra tornarà a tenir molt aviat selecció femenina de bàsquet en categoria absoluta. La federació treballa en un projecte ambiciós de dos anys, que inclourà la participació en l'Europeu de petits països a Xipre i els Jocs dels Petits Estats d'Andorra 2021. L'entitat també prepara la segona temporada de la campanya "Her world, her rules"  amb el suport de la FIBA.

El bàsquet femení viu el moment més dolç. El treball de la federació i dels clubs comença a recollir els fruits i la cirereta arribarà molt aviat, amb una selecció femenina en categoria absoluta després de molts anys absent.

El director tècnic de la Federació de Bàsquet, Jaume Tomàs, avança que el projecte, per als pròxims dos anys, tindrà dues cites estrella: "El Campionat d'Europa dels petits països, que es farà a Xipre, i també Andorra 2021, que serà la segona vegada que la selecció femenina competeix en els Jocs dels Petits Estats (la primera i fins ara única va ser a Andorra 2005)".

La selecció absoluta és només la punta d'una piràmide que ha eixamplat força la base del bàsquet femení amb la campanya cofinançada per la FIBA "Her world, her rules", el seu món, les seves normes.

Tomàs assegura que compten amb "una cinquantena de noies més  jugant". "136 van participar en les activitats que vam fer, de les quals una cinquantena han continuat jugant", afegeix recordant que al club hi ha categoria "premini, mini, infantil, cadet i júnior, que sembla una passada". "Normalment teníem un o dos equips i ara en tenim cinc".

La federació no es vol aturar i ja té a punt la segona temporada de la campanya amb un repte no menys ambiciós. Ara no posen tant el focus en sumar noves jugadores, sinó fidelitzar les que ja tenim i intentar que cada vegada assoleixin més nivell".

Comptar amb un sènior femení al MoraBanc no és, ara com ara, una prioritat, per la dificultat de tenir jugadores en edat universitària que resideixin al país.

Informa / imatges: Joan López

 

Comparteix:

3.214.224.224