La selecció de futbol fa història a San Marino

Victòria contundent d'Andorra a San Marino. Els tricolors van imposar-se per 0 a 3, amb gols de Marc Pujol, Sergio Moreno i Cucu. Per primera vegada, Andorra suma 6 punts en una fase de classificació, guanya un partit fora de casa i anota més de dos gols com a visitant.

Andorra sortia a l'Estadi Olímpic de San Marino amb el repte de fer història i així va ser. Els de Koldo Álvarez de Eulate van golejar els blanc-i-blaus, en un dels millors partits de la història de la selecció. La maneta encaixada davant Anglaterra va esperonar els tricolors a Serravalle. El seleccionador va apostar per un onze més tècnic per dominar la possessió i el pla va sortir rodó.

Les coses van posar-se de cara molt d'hora i al minut 10, Marc Pujol va avançar els tricolors en aprofitar un refús del porter de San Marino a xut de Cucu. Els de Koldo van disposar d'alguna opció per ampliar el marcador, però amb el 0 a 1 va arribar-se al descans.

A la represa, Sergio Moreno va afusellar la porteria visitant amb una boleia en una jugada d'estratègia, 0 a 2 al minut 53. Pocs minuts abans del final, al 86', Cucu va fer el tercer i definitiu amb una rematada fregant al pal.

Andorra trenca tres rècords en un mateix partit. Aquesta és la primera victòria fora de casa. El primer cop que Andorra guanya per més de dos gols un partit oficial i de retruc, els tricolors aconsegueixen 6 punts en una fase de classificació també per primera vegada. Un reguitzell de primeres vegades que permet els de Koldo seguir somiant, d'ençà de la creació del combinat nacional l'any 1996.

La pròxima finestra de seleccions arribarà al novembre, on Andorra s'enfrontarà a Polònia al Nacional i Albània fora de casa.

Imatges cedides: L'Équipe
Fotografia: Federació andorrana de futbol

Balart i Caetano perden posicions però es mantenen en el top 100 a la Titan Desert Martí Vilà sobre la necessitat de gol de l'FC Andorra: "Ens està faltant ser més clars i agressius"