ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Òscar Cabanas, primer líder de l'Andorra 21 Ports

www.andorradifusio.ad

L'Andorra Multiesport Festival ha començat aquest divendres al matí amb l'inici de l'Andorra 21 Ports, la prova de ciclisme en ruta amb la participació de 150 dorsals. L'andorrà Òscar Cabanas lidera la classificació, seguit de Tomi Misser i un altre ciclista local Sergi Casabella. La categoria femenina la domina la catalana Berta Bassols.

A dos quarts de deu han arrencat els 150 participants a l'Andorra 21 Ports, entre ells, Jordi Gallardo, un dels grans impulsors de l'Andorra Multiesport Festival. Aquesta és una cursa de tres etapes i la d'avui era la més suau. Per aquest motiu ha estat un dia de marcatge entre els favorits. Amb tot, s'han fet 2.380 metres de desnivell positiu en 88 quilòmetres.

A meta han arribat gairebé de la mà Òscar Cabanas, líder de la prova, seguit de Tomi Misser, a un segon, i Sergi Casabella, a 4 segons. Hi ha alguns trams de baixada que estan neutralitzats, fet que explica aquestes petites diferències malgrat haver entrat junts a meta.

Òscar Cabanas, ciclista de l'MVK12 i líder de la 21 Ports, ha explicat que ha estat una jornada "amb molt vent de cara a les baixades". Tomi Misser per la seva banda, espera que li arribi l'oportunitat en les dues etapes que queden. "Sempre es busca un punt de debilitat del company, si veus que pateix aprofites aquest moment. Són molts quilòmetres i en qualsevol moment, qualsevol de nosaltres pot fallar".

Sergi Casabella ha destacat el ritme elevat que han portat durant l'etapa. "Al final em sembla que ningú ha guardat gran cosa tot i que és el primer dia. Hem anat bastant de pressa des del principi i al final hem dit que no valia la pena jugar-se-la. Queden dos dies de cursa i veure'm que queda demà i demà passat".

Aquesta igualtat no s'ha repetit en categoria femenina. Berta Bassols ha guanyat amb mà de ferro i ha deixat a cinc minuts la francesa Marit Faucougney, segona. Amb tot, la ciclista catalana és prudent. És la seva primera cursa de més d'un dia. "Estic una mica espantada perquè mai he fet una prova igual, només havia fet proves de carretera d'un dia. Per mi això és un repte. No sé si avui m'he regulat bé o no, però bé les ganes i la il·lusió d'estar-hi hi són."

Dissabte, segona etapa de 106 quilòmetres i 2.900 metres de desnivell positiu.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Andreij Cristancho
Locució: Judith Sáez

Comparteix: