ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Sergi Mingote perd la vida intentant completar la hivernal al K2

www.andorradifusio.ad

Aquest dissabte al migdia arribava una gran notícia per al món de l'alpinisme amb la primera ascensió hivernal al K2. Unes celebracions que en el nostre entorn han estat tallades de soca rel amb la notificació de la mort de Sergi Mingote a la mateixa muntanya. L'alpinista català havia coronat el Nanga Parbat el 2019 al costat d'Estefania Troguet.

Sergi Mingote, company de cordada d'Estefania Troguet en el seu primer vuit mil, ha mort aquest dissabte al K2. L'alpinista català perseguia el somni de pujar el K2 a l'hivern, segurament la darrera gran barrera que quedava per tombar a l'himalaisme.

Troguet ,a qui veiem a la fotografia al cim del Nanga Parbat el 2019 al costat de Mingote, estava seguint de prop l'expedició. L'alpinista ha volgut donar el còndol a la família i ha explicat que aquest any han estat "molt en contacte, parlant de projectes". Sap que aquestes situacions formen part del món de l'alpinisme i l'objectiu és "continuar, sempre endavant".

La tràgica notícia ha arribat minuts després de l'anunci de la primera ascensió hivernal al K2 sense oxigen a càrrec de Mingma Gyalje. Aquesta exitosa expedició nepalí ha estat liderada per un altre bon amic d'Estefania Troguet el popular Nirmal Purja.

Domi Trastoy va intentar coronar el K2 a l'estiu del 2016 l'alpinista andorrà va renunciar a causa de les allaus i el mal temps.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Boomerang - XTVL - Domi Trastoy

Comparteix: