ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Sportiva Andorra Skimo comença el treball per poder fer real la volta completa a Andorra l'edició 2021

www.andorradifusio.ad

Un miler d'esquiadors han participat aquest cap de setmana a La Sportiva Andorra Skimo. Aquesta cinquena edició ha estat marcada per la duresa, la manca de neu a les zones baixes i la presència d'esquiadors de primer nivell. L'organització espera estrenar el 2021 la tercera jornada, completant d'aquesta manera la volta al país amb esquís.

Organització i voluntaris han hagut d'esmerçar-se per arrodonir una exitosa cinquena edició de La Sportiva Andorra Skimo. La manca de neu a les cotes baixes ha estat el principal escull. Tot i això, el director de l'esdeveniment, Gerard Riart, destaca el fet que amb el gran nombre de corredors només se n'han hagut d'evacuar dos, un el primer dia i una altre el segon, sense que siguin situacions molt greus. "La gent ens ha dit que els han agradat molt els dos dies, que són molt durs, però que els han agradat molt", celebra.

Diumenge a la Skimo 4 es va completar un desnivell positiu de 3.800 metres. Això és més del doble respecte a una Copa del Món individual. Enguany amb un cartell d'autèntic luxe, els esquiadors de primer nivell han patit la duresa de la competició però també s'han posicionat a favor d'aquest format més clàssic i alpí. "Que gent com la Laetitia Roux, el Marc Pinsach o l'Oriol Cardona ens donarà un plus més internacionalment. Esperem que els pròxims anys decideixin venir a Andorra", desitja Riart.

L'Andorra Skimo no s'atura. L'any vinent s'espera que arribi la tercera jornada. Riart sap que és necessari un pressupost més ampli i tot es complica però parlarà amb el Govern, el Comú de la Massana i Vallnord perquè "és mirar si podem rebre aquestes ajudes i col·laboracions i per nosaltres encantats de poder treballar per un tercer dia".

La Sportiva Andorra Skimo no ha parat de créixer. El pas definitiu ha de ser tancar el cercle completant la volta al país.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Fernando Montero/Carrota

 

 

Comparteix:

35.168.112.145