ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Stefi Troguet analitza el confinament al costat d'alguns referents femenins de l'alpinisme pirinenc

www.andorradifusio.ad

Una trobada femenina internacional entre alpinistes, corredores i guies de muntanya ha analitzat quines perspectives s'obren en el postconfinament. La representant andorrana ha estat Stefi Troguet.

Aquesta imatge, un grup de noies a la muntanya, cada dia és més habitual. La marca de frontals Petzl ha ajuntat alguns referents femenins del Pirineu que ho han fet possible.

La primera guia d'alta muntanya a Espanya, Míriam Marco, creu que "perquè els canvis es produeixin hi ha d'haver referents", i ha destacat que és important que "quan ets nena no només vegis princeses, sinó també altres rols que tenen les dones".

 Ha explicat que les noies ja veuen l'alta muntanya amb "uns altres ulls, com una opció", i ha assegurat que "cada vegada hi ha més noies fent activitats fortes".

Com el seu fill, la mare de Kilian Jornet mai no s'atura. Com Núria Picas o Stefi Troguet. Enguany s'han hagut d'adaptar a la crisi sanitària.

Troguet ha destacat que "aquest any ha sigut d'adaptació i de tecnificació". Encara que entén que la situació pot causar que "hagi de seguir endavant cap aquí", desitja poder tornar a les muntanyes de seguida que pugui.

En aquest sentit, ha confessat que té una "llibreta blanca per programar". "El cap em va a mil i tinc tants projectes que és complicat filtrar-los".

Per la seva part, Picas creu que després d'una temporada en què hem estat confinats és el moment de fer realitat tots els somnis que hem deixat aparcats, "perquè si no, pot ser que no hi siguem a temps".

El confinament les ha obligat a fer una pausa, però ningú dubta que tornaran i que ho faran amb més força.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Petzl

Comparteix:

3.235.85.115