The Change Project: El bàsquet formatiu femení de més al nivell 11 dies a Andorra

www.andorradifusio.ad

Andorra és un destí molt atractiu per a la celebració de campus d'estiu, alguns de més multitudinaris com és el cas del TIM Andorra i d'altres més selectius. És el cas del The Change Project de basquet femení que s'ha estrenat aquest 2023 a Encamp.

El campus acull 14 jugadores entre les millors de la zona de Madrid. Durant 11 dies han estat a les ordres d'Ángel González Jareño, un dels millors entrenadors formatius d'Europa. És actual subcampió del vell continent en categoria sub-15 amb la selecció espanyola. Va modelar l'equip espanyol júnior masculí que es va endur el Mundial sub-19 aquest estiu. Aquest és un campus de tecnificació o, com li agrada dir, una estada de presa de decisions correcta.

Jareño ha explicat quant temps dediquen cada dia al bàsquet. "Dues hores i mitja al matí i dues hores i mitja a la tarda". I també ha destacat la qualitat que hi ha. "Això fa que amb 3 entrenadors com som i portant-ho jo, fa que sigui un campus bastant exclusiu donat que podem arribar a tenir un impacte a les nenes bastant gran".

Per la seva banda, el director del campus The Changes Project, Àngel Sanz, ha detallat en què els pot servir aquest tipus d'estades. "Un lloc així els hi fa desconnectar i enfocar-se precisament en el que per elles és important. Com poden generar un canvi al seu bàsquet perquè són nenes i l'objectiu de gairebé totes elles és anar als Estats Units amb una beca universitària".

En aquesta primera edició el grup ha quedat molt satisfet amb les instal·lacions, el clima i el tracte. Aquest dimarts acaba l'estada i asseguren que l'any vinent tornaran.

Informa i imatges: Cesc Sanjuan

Comparteix:

El VPC podrà pujar a divisió d'honor B La selecció sub-16 femenina prepara el debut a l'Europeu C d'Andorra