La Transvulcania: duresa i paisatge al més alt nivell

Diumenge es va disputar la tercera cursa del circuit mundial de curses de muntanya. La mediàtica Transvulcania va ser la primera amb puntuació doble de la temporada. Òscar Casal ha passat de la segona a la setena plaça. A les illes Canàries només va competir un corredor de la FAM, el debutant Julio Rodríguez, amb una meritòria 42a posició.

La Transvulcania és, sens dubte, una de les curses més mediàtiques del calendari i enguany la primera cursa màster amb puntuació doble. A la línia de sortida 1.400 corredors, per davant 73 quilòmetres i 4.350 metres de desnivell positiu. Una cursa de llarga distància en què els paisatges corprenedors ajuden a combatre el cansament.

L'andorrà Julio Rodríguez va acabar en el lloc 42 amb un temps de 9 hores i 11 minuts. Dues hores abans havia creuat la meta el vencedor, el francès Thibaut Garrivier. Entre les noies, la més ràpida va ser l'holandesa Ragna Debats, amb un temps de 8 hores i 9 minuts.

El valor doble dels punts a la Transvulcania ha fet caure Òscar Casal de la segona a la setena plaça. El corredor de la FAM ha decidit no participar aquest diumenge a la Skyrace des Matheysins, també puntuable per a la Copa del Món. Sí que hi seran Marc Casal i Sinto Vives.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Migu Run Skyrunning World Series