Triomf històric de la selecció contra Hongria

La selecció derrota Hongria per 1 a 0 en una nit històrica i plen

La selecció derrota Hongria per 1 a 0 en una nit històrica i plena d'emocions a l'Estadi Nacional i aconsegueix el quart punt en la fase de classificació per al mundial de Rússia. Un gol de Marc Rebés als 26 minuts de joc tomba als magiars i premia el treball del grup de Koldo, que juga un partit molt seriós.

La selecció ha tornat a guanyar en competició oficial. Tretze anys després del primer i únic triomf fins a l'enfrontament contra Hongria. Va ser l'any 2004 davant de Macedònia (1-0). Si Marc Bernaus, amb el seu gol, va ser l'heroi llavors i Marc Rebés ho ha estat ara, amb un gran gol prop de la mitja hora de joc. El migcampista ha recuperat una pilota en terreny propi, l'ha cedida a a Alàez per banda dreta, que la vegada ha perllongat per a Txus Rubio. La centrada al segon pal la rematava el propi Rebés. Cop de cap ajustat, que ha agafat a contrapeu al porter hongarés i s'ha convertit en gol després de picar la base del pal.

Recompensa per a una Andorra ordenada, que ha concedit poques ocasions als magiars en el primer temps. El rival, pacient fins a encaixar el gol, ha premut l'accelerador però no ha estat capaç d'igualar el partit. La selecció ha patit en la segona part, però allà on no ha arribat el treball defensiu ho han fet les bones intervencions del porter José Antonio, tota una assegurança.

A mida que s'ha acostat el final del partit Hongria ha tancat Andorra però també ha anat acusant el desgast físic. La selecció ha tingut un bon comportament en aquest aspecte i no ha ha renunciat a soprendre al contratac. Hi ha hagut temps perquè Ayala sortís al camp en la recta final i disputés el seus darrers minuts com a internacional. En acabar el partit, llàgrimes d'alegria, celebració amb la graderia i un record per a Emili Vicente, tècnic de l'FC Andorra que va morir sobtadament fa uns dies.

Després de molts anys sense poder puntuar, l'empat al març contra les Fèroe i el triomf davant d'Hongria Andorra reinvindica el treball del combinat que dirigeix Koldo Álvarez de Eulate. El proper compromís serà a l'agost, al camp de la potent Suïssa.

Informa: David Domingo