ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Troguet es posarà en marxa el 4 de juny cap als Gasherbrum I i II

www.andorradifusio.ad

Stefi Troguet ja té data per iniciar la propera expedició, dins el projecte dels catorze vuitmils sense oxigen. Serà el 4 de juny quan l'alpinista encampadana es posarà en marxa, amb l'objectiu de fer els cims del Gasherbrum I i II.

Quan va tornar de fer cim al Manaslu, Stefi Troguet ja tenia clar que el proper repte seria una expedició doble. Al "Dia E" ha avançat la data del 4 de juny per viatjar al Pakistan amb l'objectiu de coronar els Gasherbrum I i II, de 8.068 i 8.035 metres, respectivament. Tot i compartir nom, les característiques dels dos cims són ben diferents. Explica que "el Gasherbrum II és més comercial", com el Manaslu, i en canvi, "el Gasherbrum I és més tècnic, més complicat". La part bona és que comparteixen camp base i l'aproximació fins al camp 2.

L'any passat va arrencar el projecte els 14 vuitmils sense oxigen amb l'ascensió al Nanga Parbat i el Manaslu. Vol continuar guanyant altura a poc a poc i de moment no pensa en els cims més alts, tot i que té clara la seva preferència. "Per mi un Everest no és el que més em motiva. És el més alt i segur que serà un repte, és el cim del món i serà bonic, però no és el que més m'interessa, potser el que més m'atrau és el K2", revela.

Els mateixos patrocinadors que l'acompanyen des de l'inici del projecte han incrementat el suport a la jove alpinista. Aquest any es podrà centrar plenament en la preparació de les expedicions.

Torna a veure l'entrevista del Dia E a Stefi Troguet quan vulguis i des d'on vulguis:

Informa: Joan López
Imatges: Arxiu

Comparteix:

35.168.112.145