ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Troguet torna a Andorra després de coronar l'Aconcagua: "Ha estat una lluita constant"

www.andorradifusio.ad

Estefania Troguet ha arribat a Andorra després de completar l'ascensió a l'Aconcagua. Al seu costat hem pogut compartir l'experiència al sostre d'Amèrica. Ara, l'alpinista ja està centrada en l'ascensió del que seria el seu primer vuit mil al mes de juny.

Imatges de l'ascensió d'Estefania Troguet a l'Aconcagua, sostre d'Amèrica, i amb 6.960 metres la muntanya més alta del món a banda de l'Himàlaia.

Aquest era el segon intent de l'alpinista. L'any passat va haver de renunciar-hi pel fort vent, un element associat a aquesta muntanya. Explica que "les condicions mai no són fàcils" però aquesta vegada assegura haver tingut "molta sort perquè hi ha hagut dies de neu i fred, però al cim va ser un moment de pau absoluta i tranquil·litat".

L'ascens a l'Ama Dablam va ser més complicat en l'aspecte tècnic. Amb tot, l'experiència a la serralada andina ha estat d'allò més positiva per seguir creixent com a alpinista i afrontar al juny el primer intent a un vuit mil. Troguet explica que "ha estat una lluita constant" que li ha permès provar-se "a gairebé 7.000 metres". "Vaig molt bé i a l'hora d'encarar un vuit mil és molt positiu", conclou.

Carles Rossell es troba a l'Aconcagua i podria fer cim en els propers dies.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Estefania Troguet

Comparteix: