ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Trungelliti i el joc net com a única opció

www.andorradifusio.ad

L'Escola de valors del MoraBanc Andorra ha tingut com a darrer convidat Marco Trungelliti. El tennista argentí, 190 del rànquing ATP, es va fer conegut fa uns anys per haver denunciat la corrupció en el circuit professional. Aquest dimecres va explicar que el preu que ha hagut de pagar ha estat molt alt, però es referma en què el joc net no és una opció, sinó un deure.

Deixar-se perdre a canvi d'uns diners fàcils. Marco Trungelliti va rebre la proposta l'any 2015, quan encara residia a l'Argentina i va contactar amb ell una xarxa que arreglava partits. Va decidir denunciar-ho i anar fins a les últimes conseqüències.

Aquest dimecres ho va explicar a l'Escola de Valors del MoraBanc, davant un auditori ple format per jugadors, entrenadors i pares. "Per a mi és blanc o és negre, o estàs d'un costat o d'un altre, el problema és tot el que hi ha al mig, els què estan en dubte, que no saben què fer, si anar cap a un costat o l'altre, tenint en compte que sempre el camí més fàcil generalment és el de la part de ser corrupte, on el diner més fàcil és el més brut", explica Trungelliti.

Quan el seu nom es va filtrar com a testimoni d'una investigació que ha acabat amb tres jugadors sancionats, Trungelliti va començar a viure un malson. Es va haver d'enfrontar a amenaces i el pitjor de tot, el món de la raqueta li va girar l'esquena. "Va ser bastant lleig i és una mica la conseqüència de tot", reconeix.

Andorra s'ha convertit des de fa uns mesos en el seu lloc de residència, des d'on intenta passar pàgina i remuntar la seva carrera. "Som feliços d'haver-nos mogut, l'únic dolent és que cada vegada em costa més quan em toca viatjar. Molt content de ser a Andorra, de com ens ha rebut la gent i de tot l'ambient que hi ha, que per a nosaltres és espectacular", insisteix.

El preu que ha hagut de pagar ha estat molt alt, però no dubta que tornaria a denunciar. El joc net és l'única opció.

Informa: Joan López
Imatges: Fernando Montero
 

 

Comparteix:

34.204.176.125