ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Tudó i Ramírez ja tenen la mínima per al Mundial, mentre que la resta depenen de la federació

www.andorradifusio.ad

Nàdia Tudó i Mònica Ramírez tenen les mínimes per disputar el Mundial de natació que tindrà lloc a final de juliol. L'equip de natació segueix en bona forma, després de les sis medalles aconseguides a Montenegro.

La natació torna a estar en un moment dolç i bona part dels nedadors de primera fila de la federació enceten nous reptes, després de les sis medalles aconseguides als Jocs dels Petits Estats de Montenegro, amb 1 or i 5 bronzes.

Nàdia Tudógarantides les mínimes pel Mundial de 100 i 200 braça i els 200 estils. Tudó es troba entrenant a Alemanya, on a l'agost disputarà el Campionat Nacional, i la seva intenció és seguir-hi com a mínim un any més. A llarg termini, l'objectiu seria buscar una plaça per als Jocs Olimpics de Tòquio del 2020. La nedadora explica que treballa per intentar quadrar feina i estudis per poder entrenar-se.

Mònica Ramírez va fer valer els bronzes de Montenegro per aconseguir la mínima pel Mundial, tot i que reconeix que cada cop es fa més difícil seguir. L'objectiu ara és continuar malgrat les dificultats i establir-se a Barcelona l'any vinent per centrar-se en el seu club. "Dependrà de molts factors. A veure si m'homologuen el títol universitari, puc anar a treballar a barcelona i serà molt més fàcil poder treballar i entrenar", explica.

Un altre dels que té número per anar el Mundial és Bernat Lomero, que ha participat aquest cap de setmana al Mare Nostrum, on va estar prop de fer la mínima, però no ho va aconseguir. Aquest dimarts viatjarà novament als Estats Units on s'està preparant. Destaca la "possibilitat de, durant un any, tenir tot el dia només per entrenar".

Només Tudó i Ramírez tenen mínima per participar al Mundial, la resta dependrà de la decisió de la federació, que es pronunciarà aquesta setmana.

Informa: Joel Romero
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: