El VallBanc Santa Coloma suma la sisena Lliga consecutiva i repetirà participació en la Champions

El VallBanc Santa Coloma s'ha proclamat campió de la Lliga Multisegur de futbol aquest diumenge a la tarda, després de superar el Sant Julià en la darrera jornada del play-off, per 3 gols a 1. És el sisè títol consecutiu per als colomencs, que repetiran presència a la Lliga de Campions. Els lauredians acaben segons i jugaran la Lliga Europa.

El Sant Julià en tenia prou amb un empat per ser campió i el partit se li ha posat de cara amb un penal a favor al minut 3. Lluís Blanco no ha fallat i ha fet pujar el 0 a 1 al marcador de Borda Mateu.

Al Santa Coloma, que arribava a la darrera jornada com a segon classificat, a dos punts dels lauredians, només li servia la victòria. Al minut 27, nou penal, aquesta vegada a l'àrea del Sant Julià. El gol de Pedro Santos restablia la igualtat.

El moment clau arribava a l'inici de la represa amb un nou penal, el tercer de la tarda i segon a favor del VallBanc. Miguel Ángel Luque veia la vermella i deixava el Sant Julià amb un home menys.

El gol de Pedro Santos capgirava el marcador, amb 40 minuts encara per disputar-se. La sentència ha arribat al minut 74. Aleix Cisteró no s'ho ha pensat i ha engaltat una canonada que ha superat Ferran Pol després de tocar el pal. Era el 3 a 1. El Sant Julià ho ha continuat intentant fins al final, però el marcador ja no s'ha mogut.

El Santa Coloma, que la temporada passada va tancar un cicle amb l'adeu de Richard Imbernón, revalida el títol de campió per sisè any consecutiu, ara amb Marc Rodríguez a la banqueta. Els colomencs repetiran el proper estiu presència a la prèvia de la Champions.

El Sant Julià acaba segon després de ser líder durant bona part de la temporada, però amb el premi de consolació de la Lliga Europa.

L'altra plaça en aquesta competició serà per a l'Engordany, si diumenge vinent guanya la Copa Constitució, o bé per a l'Inter d'Escaldes com a tercer classificat a la Lliga, si la guanya el VallBanc.

Informa/imatge: Joan López