Verdú completa amb bici el Mamba Challenge, amb 8.200 metres de desnivell

www.andorradifusio.ad

270 quilòmetres i 8.200 metres de desnivell positiu en un dia sobre dues rodes. Aquestes xifres serien impactants per a qualsevol ciclista, i encara més per a un esquiador com Joan Verdú. El repte, el Mamba Challenge, era completar tots els ports d'Andorra d'una tacada amb bicicleta.

El triatleta Tomi Castellet va completar un repte similar el 2020. El que ningú podia esperar és que agafés el testimoni un dels millors esportistes del país, en una disciplina tan diferent com és l'esquí alpí.

No és cap secret la passió de Joan Verdú pel ciclisme. Aquesta vegada l'ha portada a l'extrem amb el Mamba Challenge, on ha aconseguit ascendir gairebé tots els ports de muntanya del país d'una tacada. 270 quilòmetres amb 8.200 metres de desnivell positiu. Repte de sol a sol. Va començar dissabte a les quatre del matí amb un plat fort, el coll de la Gallina; després van seguir, en aquest ordre, la Rabassa, la Comella, Engolasters, tirada llarga fins al port d'Envalira i el coll d'Ordino, per atacar les valls del Nord, amb el port d'Arcalís, el d'Arinsal, el coll de la Botella i Pal per acabar a Beixalís i els Cortals d'Encamp. Va arribar la matinada de dissabte a diumenge a dos quarts d'una.

Més de 15 hores pedalant i algun petit descans. Verdú ha comptat amb la col·laboració del seu company d'equip Pol Ferrer i d'altres aficionats al ciclisme que s'han anat sumant. L'esquiador encoratja els aficionats al ciclisme a fer el Mamba Challenge i promet premis per a qui el vulgui emular. A partir d'aquest dilluns, Verdú es centrarà plenament en la pretemporada i rebrà les noves botes de la casa Head. Després, quatre dies a provar el material nou a l'estació suïssa de Saas Fee.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Pol Ferrer

Comparteix: