ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Verdú torna a pujar al podi amb un tercer lloc en les finals de Grandvalira

No ha pogut celebrar una nova victòria, però Joan V

No ha pogut celebrar una nova victòria, però Joan Verdú ha pujat per cinquena vegada al podi aquesta temporada en el gegant de les finals de la Copa d'Europa de Grandvalira. El campió de la disciplina ha fet el millor temps de la primera mànega i, en una pista molt marcada i difícil d'esquiar, ha completat la segona en el tercer lloc. 

Joan Verdú volia coronar una temporada de somni amb una gran victòria a casa i s'hi ha quedat molt a prop. El flamant campió de la Copa d'Europa de gegant sortia amb el dorsal 6 i ha fet el temps més ràpid de la primera mànega, en un traçat més curt que els organitzadors han aconseguit deixar en bones condicions amb el temps en contra. Les diferències entre els vint primers classificats eren mínimes.

El belga Sam Maes, que havia fet el 18è millor temps a la primera baixada, s'ha col·locat al capdavant de la classificació després de la segona. Un rere l'altre tots els favorits han anat quedant per darrere. Només se li ha acostat el suís Fadri Janutin, tercer a la primera mànega, que ha sabut adaptar-se força bé a les condicions per acabar segon, a 13 centèsimes.

Amb l'ordre invertit en la segona mànega, Verdú ha sortit el 30è i ha hagut d'esquiar en una pista molt complicada. En la part inicial ha arriscat per buscar velocitat, però no ha pogut rebaixar el temps de Maes i ha acabat tercer. S'ha quedat a només 24 centèsimes del belga, després de deixar-ho tot a la pista. No ha pogut celebrar la cinquena victòria del curs, però el seu podi confirma el que tothom sabia. A la Copa d'Europa, com als Jocs Olímpics i en la darrera cita de la Copa del Món, Verdú ha demostrat que ha arribat a l'elit per quedar-s'hi. 

Informa: Joan López

Comparteix: