Victòria del VPC per recuperar la confiança (40-15)

El VPC ha sumat una victòria important per recuperar la confiança a l'Estadi Nacional, davant del Maureilhan Montady, per 40 a 15. Els francesos han pagat molt cares les expulsions amb vermella directa de dos jugadors, al final de la primera part i a l'inici de la segona.

El VPC ha sortit amb ganes de fer un assaig aviat i als tres minuts Abelló s'ha quedat a cinc metres de la línia. Els primers punts arribaven dels peus de Ramaz, amb un xut al minut 13.

El mig de melé georgià feia el 6 a 0 des de més enllà dels 30 metres, al minut 24. També amb un xut a pals ha estrenat el seu caseller el Maureilhan, però al minut 34 els francesos es quedaven amb un home menys per un placatge il·legal a Nil Tomé.

Dos minuts després Ramaz jugava ràpid amb Jamrulidze, que trencava la defensa i feia el primer assaig, transformat per Ramaz. Era el 13 a 3.

Abans del descans, els visitants aprofitaven una badada en defensa del VPC per retallar diferències.

Una agressió li ha costat la segona vermella directa a l'equip francès a l'inici de la represa. El VPC no s'ha descentrat i ha aprofitat la superioritat numèrica per trencar el partit.

Després del 16 a 8 amb un xut de Ramaz han arribat tres assajos. Edo ha fet el 21 a 8 en una jugada per la banda dreta amb una cursa digna d'un ala.

Fernández plantava l'oval després d'avançar metres amb el maul. I en una combinació ràpida dels tres quarts, Lucas tornava a assajar, per la banda esquerra.

Amb el partit sentenciat, el Maureihan ha sorprès la defensa del VPC després d'una groga a Ramaz. Però el darrer assaig ha estat per al VPC, després d'una cursa de Lucas que ha deixat en safata l'oval a Nico. Al final 40 a 15 i punt de bonus ofensiu.

A falta d'una jornada per acabar la lliga regular, els andorrans recuperen la tercera posició del seu grup a la divisió d'Honor d'Occitània.

El darrer compromís abans de les fases d'ascens no arribarà fins al 22 de març, al camp del Mont-redon.

Imatge: Fernando Montero