ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Visa vol lluitar fins al límit per l'opció de tenir esquiadors a les finals del 2023

www.andorradifusio.ad

En l'àmbit competitiu acaba de començar la temporada d'esquí 2021-2022. Una campanya, a casa nostra, marcada pels Jocs Olímpics i les finals de la Copa d'Europa a Andorra. Els esquiadors de la FAE ja s'entrenen, la majoria a Suècia.

L'equip masculí es prepara a l'estació sueca de Kabdalis amb esquiadors com Àxel Esteve o Àlex Rius. A partir del dia 4 també s'hi ha sumat l'equip femení, amb Carla Mijares al capdavant.

Joan Verdú ha entrenat amb l'equip francès de Copa d'Europa. Diumenge es van desplaçar a Gällivare, també a Suècia, per entrenar gegant. Cande Moreno està fent físic i té previst marxar aviat al Canadà per entrenar velocitat.

Enguany hi ha finals de Copa d'Europa a casa i el 2023 tornen les finals de la Copa del Món. El 2019 no es va poder classificar cap esquiador per a aquelles finals. Per al 2023, la situació no ha millorat, més aviat al contrari. 

I és que el gerent de la FAE, Carles Visa, reconeix que "entrar al 25 mundial és molt complicat".  "Haurien de canviar bastant les coses perquè, de cara a l'any vinent, poguéssim tenir algú entre els 25 primers", afegeix sense perdre l'esperança. "Tenim molt talent i, si la sort ens acompanya i no tenim lesions,  podem anar avançant. És una opció que com a mínim no hem de descartar i hem de lluitar fins al final".

Les primeres copes d'Europa per als esquiadors de la FAE seran a final de novembre per a les noies i a principis de desembre per als nois.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: FAE / Sergi Linares

Comparteix: