El VPC es garanteix la fase d'ascens en guanyar el Saint Juery (50-22)

Victòria i fase d'ascens pel VPC, després de guanyar el Saint Juery a casa per 50 a 22. El partit ha servit d'homenatge a Seba Barrera, que deixa l'equip per motius personals i serà una baixa sensible per als de Jonathan Garcia.

Dia important per al VPC, que s'ha garantit matemàticament la presència a la fase d'ascens. Ho ha fet per la porta gran superant l'últim, en el darrer partit de Sebastián Barrera com a jugador del VPC.

El partit ha començat amb una acció conjunta dels dos equips a favor de la pau a UcraïnaEls primers minuts han estat força travats, però el tàndem argentí format per Bautista Álvarez i 'Seba' Barrera s'ha traduït en tres assajos abans del descans. Al final dels primers quaranta minuts, 22 a 10.

Els tricolors han imposat el seu domini a la represa, amb un joc ràpid i potent que ha tingut a Bautista i Barrera com a protagonistes, amb un reguitzell de marques. Ambdós jugadors han marcat diferències gràcies a la seva potència a l'espai.

Amb el duel resolt, ha arribat un dels moments més especials de la tarda, el canvi de Barrera. El jugador deixa el país per motius personals durant un temps, però no descarta tornar la temporada vinent.

El partit també ha tingut polèmica, com una acció que podia acabar en assaig i han invalidat per trepitjar la línia, quan clarament no ha estat així. La jugada ha embrutat una mica el final, amb alguna targeta groga per als tricolors. Al final, 50 a 22, i bitllet per a les fases finals.

L'arribada del tècnic ha suposat un canvi radical de l'equip, amb 5 victòries en 6 partits. Ara, ja només quedarà el darrer duel de la fase regular diumenge vinent al camp del Verfeil.

Imatges: Aïda Pagès