ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El VPC podria tornar a la competició espanyola més de trenta anys després

www.andorradifusio.ad

El VPC Andorra convocarà els socis a una assemblea a final d´aquest mes per decidir si passa a jugar a Espanya a partir de la propera temporada. Abans, la junta directiva es vol reunir amb el ministeri d'Esports i els patrocinadors per reunir el màxim consens possible.

El VPC es planteja un cop de timó per revifar el rugbi. Bona part de la junta directiva, cos tècnic i jugadors coincideixen que el club s´ha estancat en una categoria amb pocs al·licients esportius i gairebé cap ressò mediàtic. La recent reestructuració de les competicions a França i el canvi de normativa de les llicències fan inviable, a més, tornar a somniar en la federal 3.

El revulsiu podria ser jugar a Espanya. El primer equip passaria a militar a divisió d´honor catalana, la tercera categoria de l'estat veí. Per sobre es troba la divisió d'honor B espanyola, amb força més ressò mediàtic i més interès per als patrocinadors.

Jugar a Espanya també permetria canviar el dia i l'hora dels partits a casa per guanyar més públic a l´Estadi Nacional. El segon equip disputaria una competició pròpia, com la tercera catalana, i el femení passaria a jugar en la modalitat de 15 amb un equip format per les jugadores sèniors i júniors.

Amb l´eliminació diumenge de les fases d´ascens, ja es treballa als despatxos en un estudi per presentar a l´assemblea de socis, que tindrà el vot definitiu a final de mes. Abans, però, la junta es vol reunir amb el departament d´Esports i els patrocinadors per informar-los del projecte. Si l´assemblea aprova el canvi, la inscripció per jugar a Espanya s´hauria de tramitar aquest maig.


Informa: Joan López
Imatges: Cesc Sanjuan/Arxiu

Comparteix: