La Vuelta podria tornar amb una etapa íntegra a Andorra

L'organització de la Vuelta i el Govern treballen en e

L'organització de la Vuelta i el Govern treballen en el retorn de la competició en un format ambiciós. Es pensa en tres dies de presència, amb una arribada, una etapa íntegra al país i la sortida de l'endemà.

Jordi Torres, ministre de Turisme i Comerç: "Estem parlant d'una edició que pogués tenir un final d'etapa, una etapa completa i una sortida. Encara no sabem ben bé quin any serà perquè al final el que es busca és combinar la Vuelta i el Tour i intentar incorporar les proves femenines."

El d'una etapa tota en territori andorrà és un format que ja es va provar fa uns anys amb bons resultats. Sigui com sigui, si s'acaba concretant aquesta fórmula, no serà l'any vinent, en què en principi es descarta el retorn de la ronda espanyola. D'altra banda, l'executiu i Andorra Turisme també s'explora la possibilitat d'acollir alguna competició ciclista femenina de primer nivell, ja sigui Vuelta o Tour

Betim Buzkaku, director Andorra Turisme: "Sempre hem sigut pioners amb tot el que estem fent a Andorra amb aquest sentit, tenim una relació excel·lent amb la Vuelta i si hi ha opció de futur òbviament és un tema a estudiar."

La ronda espanyola ha marxat aquest matí d'Andorra amb la sortida de la quarta etapa, que s'ha fet des de l'avinguda Tarragona d'Andorra la Vella. Els ciclistes, amb el belga Remco Evenepoel estrenant mallot de líder, cobriran 184 quilòmetres fins a Tarragona en un recorregut amb poques dificultats. El pas de la cursa pel Principat ha estat ben valorat per ciclistes i responsables d'equips, que destaquen l'ambient i uns recorreguts que a Andorra sempre són atractius i complicats. "És una etapa maca, molta gent cridant el teu nom i córrer a casa és especial", detalla Juanpe López, ciclista LIDL-TREK.

Joxean Fernández, director esportiu d'UAE, assegura que "les etapes a Andorra són un espectacle." Xavier Florencio, director esportiu de Team Bahrain apunta el mateix: "Està sent tot un èxit."

Informa: Sergi Cano
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

Oier Olazábal serà nou porter del FC Andorra El FC Andorra pesca a la Vuelta