ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

"100 anys de Contrapàs", un llibre per homenatjar els dansaires

www.andorradifusio.ad

En la vigília de la festa major d'Andorra la Vella, s'ha presentat "100 anys de Contrapàs", un llibre que recull imatges i els noms de tots aquells que l'han ballat. Coincidint amb la presentació s'ha anunciat que s'ha recuperat la vara amb la qual s'obre la rotllana.

La sala Consòrcia del Centre de Congressos s'ha omplert per assistir a la presentació de "100 anys de Contrapàs", un llibre que com destaca el seu autor, Teo Armengol, és un homenatge al patrimoni del poble, la seva gent, i en aquest cas tota aquella que ha ballat el contrapàs al llarg d'aquest temps i que ha vist com aquest ball d'origen religiós ha passat a mans dels esbarts i el poble.

Armengol recorda com "el 1980 va ser quan el comú va decidir que el ballés l'esbart per fer un ball més senyorial, artístic i turístic". Però llavors "el poble va dir que ells l'havien ballat sempre i que els hi agradaria continuar". També van plantejar qui el ballaria en cas que l'esbart desaparegués. "Per això el fem com ara", explica.

En la presentació al Centre de Congressos també hi ha hagut un record especial per als que ja no hi són. Armengol ha fet donació d´un exemplar a familiars d´ells. Ha fet una menció particular a Pere Canturri o el Pepín de Cal Moixó.

Durant l'acte la cònsol major ha ensenyat la vara que aquest diumenge donarà al cap de colla per obrir la rotllana del contrapàs. Després de la seva recuperació, Conxita Marsol ha anunciat que quedarà exposada al comú.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Enric Fernández

Comparteix:

18.210.24.208