ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El 100% dels contagis de coronavirus corresponen a la variant Òmicron

www.andorradifusio.ad

Salut i farmacèutics treballen per reduir el preu dels tests d'antígens. El ministeri recorda, això sí, que els volums de compra a Andorra són més petits i, per tant, es paga més. Per cert que la variant Òmicron ja és la responsable de tots els casos de la Covid-19.

Les anàlisis de les aigües residuals d'aquesta setmana revelen que el 100% dels contagis a Andorra corresponen a la variant Òmicron.

Ho ha assegurat el ministre de Salut, que recorda que provoca un impacte sanitari menor, però demana no abaixar la guàrdia. Tot i que aquesta variant podria ser el pas perquè la Covid-19 es converteixi en una malaltia endèmica, creu que encara és d'hora per considerar-la com a tal. "No podem banalitzar la menor gravetat dels casos perquè encara hi va gent a l'UCI". 

Després que Espanya hagi decidit limitar el preu dels tests d'antígens d'autoconsum, el titular de la cartera de Salut ha anunciat que es treballa de manera conjunta amb el Col·legi de Farmacèutics per reduir-ne el cost. 

Martínez Benazet ha recordat que els volums de compra del país són més petits i per tant, "els preus d'adquisició pels farmacèutics són més elevats". A més, ha remarcat que a Andorra es fan servir mecanismes que no tenen altres països, ja que "estem fent cribratges gratuïts". 

Martínez Benazet ha assegurat que no s'ha detectat cap altre cas en centres sociosanitaris per a la gent gran i que els padrins contagiats continuen asimptomàtics i no han hagut de ser traslladats a la planta d'hospitalització del Cedre.

Quant al procés de vacunació, prop del 82% de la població de més de 16 anys ha rebut la pauta completa i ja s'han inoculat més de 31.800 terceres dosis. 

Informa: Redacció
Imatge: Albert Refart

Comparteix: