'100 coses que has de saber sobre Andorra', un llibre per trencar tòpics i descobrir curiositats

www.andorradifusio.ad

Són molts els tòpics que envolten Andorra i els andorrans, com que corren molt o porten bons cotxes. Però per conèixer un país s'ha d'anar més enllà. Anem Editors acaba de publicar '100 coses que has de saber sobre Andorra'.

Maria Cucurull i Arnau Colominas, que aquest dimarts ha passat per 'Els matins de la Nacional', han recollit un centenar de particularitats de la societat, la política, l'economia, la cultura, la llengua i el paisatge d'Andorra i els seus tòpics, que amb el temps han canviat. 

Colominas s'ha referit, per exemple, a temes recurrents "com els diners dels Pujol, els youtubers, ciclistes i motoristes que viuen al país, els cotxes cars i que els andorrans corren molt per la carretera".

Al llibre també hi ha històries poc conegudes com la de l'escultor Josep Viladomat, un republicà de mena, que va acabar fent una estàtua per a Franco a canvi d'aixecar-li una acusació per contraban. 

"A Viladomat li havien pres el cotxe sortint d'un dinar o un sopar. Era un vehicle alemany amb matrícula andorrana i el van acusar de contraban, ja que en aquell moment aquests cotxes estaven prohibits. Imagina la cara de Viladomat quan li van dir que hauria de fer una estàtua de Franco o l'acusaven de contraban. Va dir que la faria, però va demanar una foto perquè no posés per a ell".
Arnau Colominas, coautor de '100 coses que has de saber sobre Andorra'

Colominas s'ha mostrat content amb la sortida del llibre que publica Anem Editors. Assegura que fa setmanes és número 1 a moltes llibreries, fet que el situa com un dels possibles llibres més venuts també per Sant Jordi.

Entrevista completa a Arnau Colominas a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Sergi Linares - Arxiu RTVA

Comparteix: