10.000 dosis de Portugal, prop del 70% de la població vacunada al juny i mascareta no obligatòria en alguns supòsits, previsions de Salut sobre la Covid-19

www.andorradifusio.ad

El conveni entre el Govern i Portugal per al subministrament de vacunes contra la Covid-19 preveu el lliurament d'unes 10.000 dosis. Així ho ha confirmat el ministre de Salut en compareixença a la comissió legislativa de Sanitat, on també ha destacat que seran d'AstraZeneca o Janssen. Joan Martínez Benazet preveu arribar a prop del 70% de la població vacunable immunitzada al juny i, d'aquesta manera, poder aixecar l'obligatorietat de dur mascareta en espais públics.

Portugal enviarà les properes setmanes unes 10.000 dosis de Janssen o AstraZeneca. El ministre de Salut no ha pogut donar una data concreta d'arribada, tot i que ha destacat que es continua treballant en el conveni.

Joan Martínez Benazet ha afirmat que aquests vaccins, amb els 24.000 de Moderna que haurien d'arribar des de França i els 18.000 de Pfizer provinents d'Espanya, permetran assolir al voltant del 70% de la immunitat de la població vacunable al juny. Un percentatge que, alhora, permetrà aixecar l'obligatorietat de dur mascareta en espais oberts i reunions amb persones immunitzades. "Certesa no en tenim, perquè no tenim dates, però la voluntat d'aquests dos països és que les tinguem durant aquest mes, de poder-les administrar abans que s'acabi el mes de juny", ha explicat als parlamentaris.

Al llarg de l'estiu es preveu que arribin les dosis pendents del projecte Covax, que es va comprometre a abastar fins al 50% de les dosis necessàries. En aquest cas s'esperen remeses de vaccins de Novamax o Janssen. A hores d'ara Salut descarta ampliar el pla de vacunació als menors de 16 anys, ja que, segons ha explicat el ministre, no hi ha prou estudis que ho recomanin. "En el futur veurem si és necessari vacunar aquesta població o no", ha dit.

Quant al certificat verd, ha explicat que es continua treballant amb la Comissió Europea perquè convalidi l'eina andorrana. En tot cas, ha afirmat que es mantenen converses amb Espanya, França i Portugal per convalidar-lo mentre la Unió Europea no ho faci.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Kevin Ribeiro-Arxiu RTVA

Comparteix:

El Tomb Lauredià torna a Sant Julià el 5 de juny El comú de Sant Julià s'uneix al ministeri de Salut en la demanda de responsabilitats pel brot a la sarsuela