10.000 pensionistes, amb més de 15 anys de cotització al país, no arriben al salari mínim

www.andorradifusio.ad

Els pensionistes demanen una revisió de la Llei de serveis socials. Sobretot per la seva aplicació i els criteris per accedir a les prestacions de solidaritat. Al país en són 13 mil i la mediana de les pensions contributives que perceben és de 806 euros. També lamenten que es retirin les prestacions d'invalidesa i discapacitat en fer 65 anys.

10 mil pensionistes, que han cotitzat més de 15 anys del país, no arriben al salari mínim interprofessional. Així n'informa Jacint Risco, el seu representant a la CASS.

Afegeix que en total hi ha més de 13 mil pensionistes. 12 mil amb més de 15 anys de cotització. La mediana de la seva pensió són 806 euros; la mitjana, 915.

El representant dels pensionistes del Consell Administració de la CASS, Jacint Risco, detalla: "I em dirà: això és molt o és poc? Comparat amb els preus dels pisos és irrisori.

I recorda la seva proposta al Consell General"Si has cotitzat 40 anys, arribes al salari mínim; si n'has cotitzat 35, vas baixant, perquè no seria lògic que una persona que ha cotitzat 50 anys cobri el mateix o menys que una persona que n'ha cotitzat 20. Això no pot ser".

Demanen una revisió general de la Llei de serveis socials i la seva aplicació per tal d'afinar els criteris per accedir a les prestacions de solidaritat.

Actualment, en són beneficiaris 1.145 pensionistes, un 6,5% més que l'any anterior, i reben prop de 473 euros al mes de mitjana. A més, tenen un problema afegit, ja que "la gent s'ho pren com una almoina", destaca Risco.

També lamenten que en fer 65 anys les prestacions per invalidesa o discapacitat desapareixen i les persones que les reben passen a cobrar únicament la de jubilació.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Andreij Cristancho 
Grafisme: Héctor Perna
Locució: Jordi Lorente

Comparteix:

300 persones reben una pensió de solidaritat per discapacitat La Creu Roja reforça la botiga solidària per si en un futur hagués d'atendre treballadors temporers