ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Un 13% de la població en risc de pobresa i un 4,4 en pobresa severa

www.andorradifusio.ad

Gairebé un 13% de la població es troba en situació de risc de pobresa i el 3,5% pateix una privació material severa. La limitació econòmica que afecta més persones és no poder respondre a despeses imprevistes de 950 euros. Li passa al 40% de la gent. Són dades del 2018 de l'enquesta de condicions de vida que s'ha publicat per primera vegada.

L'any passat, un 12,8% de la població es trobava per sota del llindar de pobresa, que se situa en els 11.994 euros d'ingressos anuals en el cas d'un adult sol i de 25.187 en unitats familiars formades per dos adults i dos nens.

Els col·lectius amb més risc de pobresa són les famílies monoparentals, els que han de pagar un lloguer, els que no tenen feina i els jubilats.

Ho constata l'Enquesta de condicions de vida que es publica per primer cop i que inclou l'estadística de la distribució personal de la renda i sobre risc de pobresa i exclusió social.

L'estadística permet comprovar la incidència de les prestacions socials en la disminució del risc de pobresa, que és especialment determinant en la gent de més de 65 anys.

Privacions materials severes

Segons el mateix estudi, un 3,5% pateix privacions materials severes, un 3% no pot alimentar-se amb carn o peix cada dos dies i un 5% no pot mantenir l'habitatge a una temperatura adequada.

Pel que fa a la qualitat de vida, un 17% no es pot permetre una setmana de vacances a l'any i un 40% no pot respondre a despeses imprevistes de 950 euros.

L'enquesta de condicions de vida també analitza els ingressos de la població. La mitjana per unitat de consum era de 25.515 euros amb una mediana de 19.900. Les dones tenen una mitjana d'ingressos de 24.813 euros, mentre que la dels homes se situa en 26.192.

Informa: Gerard Gort

 

 

 

Comparteix:

3.220.231.235