Uns 1.300 alumnes participen al Dictat Nacional

www.andorradifusio.ad

1.300 escolars han posat a prova el seu català escrit al 13è Dictat Nacional. Els textos trets de "La nedadora", de Francesc Puigpelat, han portat alguna complicació als alumnes que avui buscaven el pas a la final.

Concentrats, pensatius i en algun moment dubitatius. Paraula a paraula aquest dijous els alumnes de segona ensenyança d'Ordino han fet el Dictat Nacional seguint un fragment de "La nedadora", de Francesc Puigpelat, obra guanyadora del premi Carlemany del Foment de la Lectura.

Una obra que parla de com una jove ajuda a nedar un grup d'iraquians per arribar a Europa. El nom de Saïd, algun accent i l'ela geminada a alguns els ha portat problemes.

1.300 alumnes de l'escola de 3r i 4t han posat a prova el seu català escrit, una experiència que es destaca beneficiosa no només per promocionar la llengua, assegura Mercè Riu, cap del departament de llengua catalana de l'escola andorrana de segona ensenyança d'Ordino.

Només els millors de cada curs passaran a la gran final que es farà el 7 de març a auditori Claror de Sant Julià de Lòria.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix:

La nova campanya per incentivar l'ús del català vol implicar també les empreses Fabiola Masegosa presenta "En terres d'Andorra", una adaptació de la tesi sobre la primera obra de teatre d'un autor andorrà