ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

14 avortaments involuntaris en el primer semestre de l'any

www.andorradifusio.ad

Catorze dones han patit interrupcions no voluntàries de l'embaràs el primer semestre de l´any. Si continua la tendència, a finals del 2018 la xifra s'aproparà a la del 2017, quan 29 dones van patir avortaments no voluntaris.

Segons dades de la CASS, l´any 2016 va ser el més negatiu quant a interrupcions no voluntàries de la gestació, amb 32 casos. El 2015 la xifra va ser de 28, una intervenció menys que l´any anterior.

Tot i que hi ha diverses causes en funció dels mesos d´embaràs, les principals dels avortaments abans dels 180 dies de gestació són la insuficiència placentària, les malformacions uterines i el despreniment prematur de la placenta.

La majoria d´operacions es fan a Andorra. Només en un parell d´ocasions els últims dos anys i mig les interrupcions s´han fet fora del país, en sanitats amb les quals la CASS té conveni, bàsicament Catalunya. L´any 2015 només hi va haver una operació lluny d´Andorra.

Fa uns dies el departament de Salut de la Generalitat va informar que 107 dones d´Andorra van desplaçar-se a Catalunya per avortar voluntàriament. Aquesta xifra és un 6% menor que la del 2017. Cal recordar que a Andorra l'avortament està prohibit.

Informa: Sergi Cano

Comparteix: