ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La 17a Jornada de les ciències reuneix 160 alumnes de batxillerat per despertar l'esperit crític

www.andorradifusio.ad

Uns 160 alumnes i 15 professors de primer de batxillerat dels tres sistemes han participat en els tallers conjunts de la 17a Jornada de les ciències. Per primer cop també s'ha fet una trobada de joves científics de centres de segona ensenyança.

La Jornada de les ciències ha tornat a reunir aquest matí alumnes i professors de primer de batxillerat dels tres sistemes per participar conjuntament en un seguit de tallers de biologia, geologia, matemàtiques, física i química. L'objectiu és desvetllar l'esperit crític dels joves i que tant els docents com els estudiants es beneficiïn de l'intercanvi d'experiències. El director de Sistemes Educatius, Marc Jover, destaca com "obliguem els alumnes a barrejar-se entre ells perquè es coneguin i comparteixin visions diferents per tractar elmateix problema". El professor de matemàtiques del col·legi Sant Ermengol Joan Antoni Alfaro considera la jornada "una feina molt gratificant perquè compartir experiències, i maneres de treballar i funcionar és una eina molt enriquidora i una experiència personal molt grata".

Per primer cop les jornades han comptat amb la participació d'alumnes de segona ensenyança de vuit centres educatius, també dels tres sistemes, que han exposat al vestíbul del Centre de formació professional projectes que han treballat a classe. Les temàtiques dels treballs són molt diverses: "oxidoreducció, extracció d'ADN, desnaturalització de proteínes i algun treball físic sobre acceleració i resistència", explica l'alumne de l'escola andorrana de 2a ensenyança d'Encamp Pol Castillo.

La jornada s'ha obert i es tancarà amb una conferència del doctor en matemàtiques Francisco Villatoro, de la Universitat de Màlaga, que parlarà sobre l'evolució de l'univers.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Marta Paixà

Comparteix: