183 pisos entren al mercat de lloguer gràcies a les facilitats per rehabilitar edificis

www.andorradifusio.ad

Prop de 200 pisos han entrat al mercat de lloguer des de la primera llei de mesures urgents relacionades amb l'arrendament d'habitatges, gràcies a la rehabilitació d'edificis. Són dades d'Ordenament Territorial arran d'una pregunta del PS.

Des de l'entrada en vigor de la llei de mesures urgents per l'habitatge de lloguer, 183 pisos han sortit al mercat gràcies a l'atorgament de llicències per a la rehabilitació d'edificis amb l'exempció de determinats requisits d'habitabilitat. D'aquests, 123 provenen del canvi d'ús d'hotels i apartaments turístics. En total s'han reformat 9 hotels i aparthotels.

Les exempcions fan referència, entre altres aspectes, a la no obligatorietat d'adaptar els requisits a la normativa actual si no a la que era vigent en l'any de construcció de l'edifici.

La majoria d'habitatges són d'una habitació; una tercera part, de dues, i la resta en tenen 3. Andorra la Vella és la parròquia que ha posat més apartaments al mercat de lloguer a partir de la transformació de tres hotels, a banda d'altres projectes més petits. Sant Julià i Ordino n'han posat 32 i 28, respectivament, i la resta de comuns estan al voltant de la quinzena. Escaldes-Engordany és l'única parròquia on no hi ha hagut cap projecte d'aquestes característiques.

L'any de construcció dels edificis rehabilitats va del 1951 al 1999.

Informa: Ester Pons
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: